Overslaan naar inhoud

Maak kennis met Anke


Maak kennis met Anke!

In de loop van de voorbije maanden kon je in Keizersberg deelnemen aan een korte introductie in zachte flow yoga, dat heb je beslist in de nieuwsbrief gelezen. Deze yoga-sessies werden begeleid door Anke Verstraeten, die sedert een klein jaar in een coachingsruimte in Keizersberg haar cliënten ontvangt. Meer dan hoog tijd, vonden wij, om Anke wat beter te leren kennen. Wie is Anke? Wat doet zij? Wat inspireert haar? En hoe past Keizersberg in haar verhaal?

 

Een wetenschappelijk gevormde coach met een zorgzaam oog voor menselijk welzijn

‘Mijn naam is Anke en ik ben afkomstig uit Kampenhout’, zo gaat Anke van start. ‘Mijn diepere roots liggen echter vlakbij Keizersberg. Mijn grootouders wonen in Wilsele, hier dicht in de buurt. Keizersberg is voor mij dus geen onbekend terrein. Als ik mezelf zou moeten omschrijven, zou ik zeggen dat ik een vrolijk, creatief en zorgzaam persoon ben’, gaat Anke verder, ‘en die kwaliteiten komen helemaal tot hun recht in wat ik professioneel doe.

                In mijn middelbare schoolopleiding volgde ik de richting Moderne Talen-Wetenschappen. Daarmee kon ik alle kanten uit. Ik koos eerst voor een talige vervolgstudie. Maar toen dat geen succes bleek te zijn, ging ik de wetenschappelijke toer op en studeerde ik voedings- en dieetkunde. Mijn eerste professionele stappen zette ik als medisch vertegenwoordiger, maar al snel startte ik een zelfstandige praktijk als voedingsdeskundige. Ik specialiseerde me vooral in darmaandoeningen, zoals bijvoorbeeld PDS of prikkelbare darmsyndroom. Ik werkte samen met artsen die patiënten naar mij doorverwezen. Mijn praktijk liep goed, maar toch werd ik er niet gelukkig van. Ik voelde toen al dat mijn focus veel meer lag bij welzijn en een gezonde levensstijl – niet verwonderlijk, want darmaandoeningen hebben vaak te maken met stress en het ontbreken van een gezonde manier van leven. Na 10 jaar stopte ik dan ook met mijn praktijk en zocht via jobcoaching nieuwe wegen om mijn passie professioneel te kunnen omzetten. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het opstarten van mijn onderneming Sheblooms.’

 

Sheblooms –  een creatieve duizendpoot die vrouwen laat bloeien

‘In mijn praktijk bied ik allerhande aan dat vrouwen kan helpen om opnieuw meer balans en dus meer welzijn in het leven te vinden’, verheldert Anke de naam van haar onderneming. ‘Dat wil niet zeggen dat mannen niet welkom zijn, maar ik focus toch graag op vrouwen. Dat ligt me gewoon beter.

Mijn aanbod is divers. Je kan bij mij bijvoorbeeld terecht voor levensstijlcoaching. Daarin reik ik kennis en oefeningen aan die gericht zijn op het verwerven van vaardigheden om het stressniveau te verminderen – denk bijvoorbeeld aan: leren ontspannen, maar ook leren assertief communiceren. Ik begeleid studenten om hen te leren omgaan met de stress van de examens; ik organiseer online ademcursussen; ik geef flow yoga of ik richt vrouwencirkels in. Ik bedenk, ontwerp en creëer daarbij ook allerhande ‘producten’ die je bij die zoektocht kunnen ondersteunen. Dat gaat van online video’s waarin ik theoretische info geef tot meditatiedagboekjes waarin je reflecties kan noteren over de weg die je gaat. Dat soort zaken bied ik aan via mijn webshop. Ik maak al mijn producten zelf. Ook dat technisch-creatieve werk ligt me heel erg en geeft me veel energie’, vertelt Anke nog.

 

Een opleiding van 60u yoga per week in Bali

Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik uiteraard diverse opleidingen bij gevolgd’, gaat Anke verder. ‘Zo leerde ik in mijn opleiding tot stresscoach een methodiek kennen die mensen via een heel concreet stappenplan leert om anders te leren omgaan met stress. We gaan bijvoorbeeld na hoe je energie behoudt en hoe je je energiebalans herstelt. Ik reik tien verschillende invalshoeken aan die kunnen helpen om opnieuw de balans te vinden tussen tot rust komen, energie nemen en energie geven. Theoretische achtergrondkennis en oefeningen gaan daarbij hand in hand. Het fijne van deze coaching-sessies is dat ik zie dat het écht werkt. Ik zie dat mensen beter voor zichzelf gaan zorgen, dat ze opnieuw vertrouwen krijgen, dat hun lichaamswijsheid vergroot, dat ze zich – kortom – beter gaan voelen en hun welzijn vergroot. Dat geeft mij enorm veel energie en inspireert me erg.

                Voor mijn yoga-opleiding ging ik naar Bali’, vult Anke aan. ‘Ik had eigenlijk niets met yoga, ik had er geen connectie mee. Maar ik zocht nog een vakantiebestemming en zag een aanbod rond yoga in Bali. Ik dacht: waarom dat niet eens proberen? Het was een uitdagende vorming: ze duurde 3 weken en elke week waren we tot 60u bezig met oefeningen en theorie. Het was zwaar, moet ik toegeven, maar daar heb ik wél de kracht van yoga ontdekt en sedertdien brengt het ook mijn leven méér in balans.’

 

 Van de Sportoase naar Keizersberg

‘Mijn onderneming is in volle ontwikkeling’, vertelt Anke nog. ‘Dat brengt met zich dat ik nog niet echt een vaste stek voor mezelf heb maar op vele plekken bezig ben. Mijn yoga-cursussen geef ik bijvoorbeeld in de Sportoase, of in een eigen zaaltje op de Tervuursevest. Voor mijn coaching strijk ik soms neer in De Noordoever, een cafeetje in de Vaartkom, of ik ontvang mijn cliënten hier in Keizersberg.

                Keizersberg vind ik ideaal voor mijn coaching: een prachtig gebouw met een bijzondere sfeer, in een rustige groene omgeving. Ook mijn cliënten zeggen dat deze plek past bij de zoektocht naar welzijn die ze gaan. Ikzelf voel me hier goed. Ik ontmoet hier warme, ontvankelijke mensen. Ik apprecieer de aandacht die er is voor de inrichting van de ruimtes: een modern interieur dat tegelijk recht doet aan de stijl van een abdij. Het esthetische plaatje klopt voor mij. Komt daarbij dat mijn grootouders hier in de buurt wonen – waardoor, en dat klinkt misschien raar om te zeggen, ik eigenlijk thuis kom in de abdij.’

 

 

Wil je meer weten over de praktijk van Anke? Ga dan gerust eens een kijkje nemen op haar website: www.sheblooms.be.

Onze refter is gepimpt!